ClickCease

7 דברים שחשוב לדעת כשבוחרים חיפוי קירות חוץ לפרויקט שלכם!

תוכן עניינים

כיום חיפוי קירות חוץ הוא חלק בלתי נפרד מהגימור בפרויקטים של בנייה חדשה או שיפוץ ומחליף במידה רבה את הטיח והצבע הוותיקים, בשל השילוב בין התקנה נוחה, נראות מוצלחת ובונוס של איטום ובידוד.

חיפוי קירות, פנים וחוץ, הוא כיום שיטה מובילה ומבוקשת בתחומי האדריכלות ועיצוב הפנים. להלן שבעה דברים שכדאי לדעת, לפני שמחליטים לשלב חיפוי קירות חיצוני בפרויקט בנייה או בשיפוץ הבית.

  1. חיפויי קירות הפכו מבוקשים ולכן התחום התפתח

מאחר ששיטת חיפוי הקירות הפכה כה מבוקשת ופופולרית, התחום התרחב והתפתח וכיום ניתן למצוא מגוון רחב של אמצעי חיפוי, העשויים מחומרי גלם שונים, בעיצובים ובגימורים רבים ושונים.

לצד חיפויי האבן, הקרמיקה, הלבנים ואפילו העץ המסורתיים והמוכרים, רואים בשנים האחרונות יותר ויותר חיפוי קירות חוץ מודרני, העשוי לוחות שפותחו בטכנולוגיות מתקדמות, המבטיחים גם בידוד ואיטום, לצד המראה האסתטי והפן העיצובי.

  1. חיפוי קירות חוץ בבניין, משמש גם כאמצעי בידוד

כשמדובר על חלקו החיצוני של בניין, יש חשיבות גבוהה לסוגיות של איטום ובידוד, לצד הנושא האסתטי. שלד הלבנים והבטון המרכיב את המבנה הוא אמנם עמיד וחזק, אבל הוא גם רגיש לפגעי מזג אוויר ואינו מבודד מטמפרטורות קיצוניות ומרעשים מבחוץ.

יש לדעת, חיפוי קירות חוץ מסייע להגן על הקירות המרכיבים את שלד הבניין ולבודד את חלקו הפנימי של המבנה, מהסביבה שבחוץ.

  1. חיפוי קירות חוץ צריך לכסות את כל השטח החיצוני של הבניין

חיפוי קירות החוץ, אם בהדבקת אריחי שיש או אבן, בהתקנת לוחות אלומיניום לחיפוי או בכל דרך אחרת, צריך לכסות את כל שטח קירותיו של שלד הבניין.

זאת מכיוון, שתפקידו של החיפוי הוא כאמור, גם להבטיח מראה אסתטי וגם לתרום לאיכות החיים של דיירי הבניין, באמצעות הבידוד התרמי והאקוסטי שהוא מספק ומניעה של חדירת מי גשמים, משבי רוח, רטיבות, לחות וקרינת שמש ישירה.

  1. יש להתחשב בתנאי הסביבה בבחירת חיפוי חוץ

לפני בחירת סוג החיפוי לקירות חוץ והתקנתו, יש להגדיר את מצבם של הקירות עליהם יורכב. החוזק, העובי, המרקם וכדומה. במקביל, יש לקחת בחשבון את תנאי השטח הסביבתיים כמו חשיפה של הקיר למפגעי לחות, חום או קור, רוחות או קרני שמש.

בנוסף, יש להגדיר מראש את ייעודו של החיפוי, האם הוא נועד ליצור אפקט ויזואלי מסוים ולהתחבר לסגנון עיצוב כלשהו, האם הוא מיועד בעיקר לאיטום או אפילו כדי לשמש כמסתור לחבלי כביסה או מנוע מזגן וכדומה.

  1. קיימים סוגי חיפוי חוץ מתוחכמים שאולי לא הכרתם

  • לוחות – HPL סוג של לוחות המתאימים לחיפוי חוץ, המיוצרים משבבי עץ ושרף, שחוממו ונדחסו בלחץ גבוה. חומר הגלם המרכיב את לוחות ה- HPL הוא אקולוגי ועמיד ברטיבות ובפני אש.
  • לוחות אלומיניום – מתאימים גם הם לחיפוי קירות חוץ, בעלי חוזק ועמידות לאש ולחלודה וקלים לעיבוד ולהתקנה. הלוחות מורכבים משכבה של חומר מבודד, הדחוסה בין שני גיליונות אלומיניום. החלק החיצוני צבוע בשלוש שכבות צבע, המותאם לתנאי חוץ ובמיוחד לאקלים הישראלי.
  • לוחות פייבר צמנט – סוג נוסף של חיפוי חוץ הם לוחות פייבר צמנט, הקרויים גם לוחות בטון אדריכלי. הם עשויים מתרכובת של אבן גיר, חרסית וסיבי זכוכית, חזקים ועמידים בפני רטיבות ופגעי מזג האוויר.
  • לוחות סקאלמיד – גם לוחות הסקאלמיד, לוחות בעלי גימור דקורטיבי המגיעים במגוון של טקסטורות וצבעים, יתאימו לחיפוי קירות חיצוניים.
  • לוחות אינופואם – לוחות המיוצרים מצמר סלעים וסיבי זכוכית בצירוף סיליקון ובציפוי של גיזה שחורה, המספקים בידוד תרמי גבוה. הלוחות הם קלי משקל, עומדים בתו התקן של בנייה ירוקה, עמידים בפני רטיבות ואש ונוחים לחיתוך ולהרכבה.
  1. ניתן להשתמש בחיפויי חוץ בדרכים נוספות

חיפויים לקירות יכולים לשמש בדרכים שונות לשדרוג המראה של הבית, המשרד או בית העסק, מהצד הפנימי או החיצוני. ניתן להשתמש בלוחות החיפוי, בהתקנה פשוטה ועלות נמוכה, גם כמסתורים לחבלי כביסה, למנועי מזגנים, לחבלות בקיר או לכל אלמנט אחר שמעוניינים להצניע מן העין, כדי לשפר את הנראות של הבית. התוצאה תהיה קיר במראה נקי, אסתטי וייחודי, שאינו דורש תחזוקה רבה ויהיה עמיד לאורך שנים ארוכות.

  1. התקנת חיפוי חוץ מצריכה היתרי הבנייה

מכיוון שחיפוי החוץ של הקירות משפיע על הנראות של הבניין כולו, האפקט שנוצר, עלול לעיתים להתנגש עם התכנון הסביבתי. התקנת חיפוי חוץ למבנה נחשבת משום כך, לתוספת בנייה או לשינוי מבני ומחייבת קבלת היתר בנייה מהרשות המקומית.

את היתר הבנייה יש לבקש מבעוד מועד, בשל מגבלות אפשריות שיוטלו על סוג החיפוי. כשמדובר בבניינים משותפים במרחבים עירוניים, יש לרוב חובה ליישר קו עם מראה הבניינים שמסביב ולא ניתן לחרוג מבחינת הצבע, המרקם, חומר הגלם של החיפוי או כל פרמטר בולט אחר.

בבית פרטי בישוב כפרי, יש כמובן אפשרות לגמישות רבה יותר בבחירת החיפוי, אבל עדיין יש צורך בקבלת היתר בנייה.

רוצים שנחזור אליכם?
השאירו פרטים כאן

מאמרים נוספים

הפרויקטים שלנו

רוצים לקבל הצעת מחיר?

השאירו פרטים כאן ונחזור אליכם בהקדם